AirPrint: Eenvoudig draadloos printen vanaf al je Apple apparaten

Wie een Mac, iPhone, iPad of iPod Touch heeft kan d.m.v. de AirPrint functie van Apple gemakkelijk draadloos printen.

De meeste printers zijn tegenwoordig uitgerust met AirPrint. Dit is een technologie waarmee je vanaf je Apple apparaat eenvoudig in hoge kwaliteit kunt printen zonder dat je daarvoor eerst stuurprogramma’s (drivers) hoeft te installeren.
Het handige van deze functie is dat je op deze manier vanaf al je apparaten met slechts één druk op de knop documenten, foto’s, e-mails en webpagina’s kunt afdrukken. Je hoeft je Mac of iOS device niet aan te sluiten met een kabel of eerst op elk apparaat de juiste stuurprogramma’s te installeren.

Verbinden

Het enige wat je hoeft te doen om gebruik te maken van AirPrint is je printer verbinden met je eigen wifinetwerk. Dit netwerk dient hetzelfde te zijn als het netwerk waar je Apple apparaten mee zijn verbonden. Raadpleeg de handleiding van je printer over hoe je deze kunt verbinden met je wifinetwerk.
Wanneer je vervolgens voor ‘Druk af’ kiest op je Mac of iOS device kun je de zojuist verbonden printer kiezen en voilà, het afdrukken gaat van start.

AirPrint: Eenvoudig draadloos printen vanaf al je Apple apparaten
Met de AirPrint functie verbind je eenvoudig draadloos je Apple apparaten met de printer.

Volledige functionaliteit

Het afdrukken van bestanden via AirPrint biedt alle mogelijkheden die je van een printer gewend bent. Zo kun je het papierformaat, afdrukmateriaal en het aantal pagina’s aangeven en dubbelzijdig en in zwart-wit afdrukken.
Ook is het mogelijk de voortgang van de afdruktaak en de wachtrij te bekijken en eventueel een of meerdere afdruktaken te annuleren.
Het enige nadeel van AirPrint is dat het printen iets langer duurt dan het afdrukken vanaf apparaten die met een kabel met de printer verbonden zijn.

Apple AirPrint is een onmisbare functie voor iedereen die snel en gemakkelijk die ene leuke foto of dat belangrijke document wilt printen, waar je je ook in huis of op het werk bevind. Klik hier om te bekijken of jouw printer ondersteuning biedt voor AirPrint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *