Online marketing

Met de opkomst van het internet is ook online marketing aan een sterke opmars bezig. Online marketing houdt in dat je door middel van het internet probeert om klanten te bereiken en zo je producten verkoopt of bekend maakt. Hieronder lees je enkele varianten van online marketing.

Reclame

De meest bekende vorm van online marketing is het gebruik van reclame op het internet. Een voorbeeld zijn de vele blokken met advertenties die je op zeer veel websites tegenkomt. Je kan gemakkelijk jouw advertenties aanmelden bij een netwerk en je betaalt vervolgens per impressie of per klik, afhankelijk van je keuze. De prijs hangt af van de hoeveelheid concurrentie wanneer je één zoekwoord target. Je kan uiteraard ook reclame maken in het algemeen zonder een specifieke doelgroep te verkiezen, wat meestal goedkoper maar minder effectief is.

Affiliate marketing

Affiliate marketing staat je toe om je producten te verkopen zonder zelf veel werk te leveren. Bedrijven zoals Amazon en Bol.com maken gebruik van affiliate marketing om hun producten te verkopen. Dit houdt in dat je als particulier een link krijgt en wanneer mensen iets aankopen via jouw link, krijg jij een commissie van enkele procenten van de aankoopprijs.

E-mailmarketing

Een steeds prominentere vorm van online marketing is deze via e-mail. Wanneer je op sommige websites unieke teksten wil lezen of extra informatie wil ontvangen, moet je een e-mailadres achterlaten. Later kan de webmaster je een mail sturen om je te wijzen op enkele nieuwe producten die hij goed vindt en waarvan hij denkt dat jij ze wil kopen. Ook lezers die vergeten waren dat ze vroeger een website bezochten, kunnen zo terug aangetrokken worden met een simpele herinnering via e-mail. In de mails probeert men je vaak producten te verkopen via een affiliate programma om zo geld te verdienen. Een simpele link naar de website waar je je e-mailadres achterliet, kan ook bezoekers geven die op reclame klikken zodat je er aan verdient.

Online marketing uitbesteden

Wil je online marketing uitbesteden? Dan kan je het beste bij een online marketing bureau aankloppen. Zij verzorgen de online vindbaarheid van diverse bedrijven en zorgen ervoor dat je beter online gaat scoren en de juiste doelgroep aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *