Zo maak je jouw webmail gebruiksklaar

Via internet kun je gebruik maken van je eigen e-mail. In de webmail van jouw mailsoftware kun je inloggen om vervolgens mail te ontvangen en versturen. Je kunt er zelf voor kiezen om gebruik te maken van de voor jouw e-mail passende mailomgeving of om gebruik te maken van een externe mailsoftware. E-mail is erg handig maar het is vervelend als je deze alleen thuis via een PC of laptop kunt bekijken. Tegenwoordig zijn we van de snelle communicatie en zijn we veel online. Dan wil je ook graag via je telefoon op je mail kunnen en dat kan makkelijk tegenwoordig. Welke type smartphone telefoontoestel je ook hebt, deze beschikt over mail instellingen. Sommige telefoons bevatten een eigen mail systeem, bij anderen kun je zelf een mailsoftware downloaden.

Het is in elk geval mogelijk om snel op je mail terecht te komen via elk smartphone toestel.

Door enkele gegevens in de instellingen van je telefoon in te vullen is jouw mail gebruiksklaar.

 

De benodigde gegevens

De gegevens die je moet hebben zijn die van de inkomende en uitgaande server. Bekijk waar jouw e-mail vandaan komt, dat staat ook aangegeven in je e-mailadres en is de plek waar je jouw mail gecreƫerd hebt. Bij je mailsoftware vind je informatie over de inkomende en uitgaande server en de bijhorende poort nummers. Deze moet je in de instellingen van je telefoon of tablet invoeren om in te kunnen loggen. Je kunt er ook voor kiezen om via internet, bijvoorbeeld op je PC of laptop, op de mail te gaan via de webpagina. Log hier in met je e-mailadres en wachtwoord, hierna kom je terecht in je postvak.

Zo log je in via elk type smartphone toestel

Ga op je apparaat naar de instellingen. Hier vind je al snel de instellingen voor de mail. Je kunt er ook voor kiezen om een app te downloaden waarop je mail kan ontvangen. In beide gevallen zul je de gegevens van jouw e-mail provider in moeten vullen. Dit zijn de inkomende en uitgaande server en de POP gegevens.

Meer info: https://www.diamantenmail.nl/provider/ziggo-webmail/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *