Verschil Apple en Samsung laptop

De verschillen tussen een laptop van Samsung en Apple

Je hebt mensen die mayonaise naast hun friet eten en mensen die mayonaise bovenop hun friet eten. Zo is er ook verdeling in het laptopkamp. Je hebt de mensen die pro Apple zijn, er bij zweren, en je hebt mensen die liever kiezen voor Samsung. Maar wat zijn nu de wezenlijke verschillen tussen deze twee?

1. De virusgevoeligheid
Omdat Apple op OS X draait is het lastiger om een virus te krijgen. Het is zeker niet onmogelijk, maar de kans is wel veel kleiner als op een Windows. Dit betekent zeker niet dat er geen virussen voor Mac laptops bestaan. Er is bijvoorbeeld een soort dat zich voordoet als een programma dat de laptop op zal schonen, maar in feite de boel alleen maar erger laat escaleren.

2. De veelzijdigheid
Vroeger hoorde je nog wel eens dat Apple laptops een goede keuze zou zijn voor mensen die van grafische vormgeving hielden. Nu is die tijd al lang voorbij, de Samsung laptop wint hier toch echt. Er zijn dan wel veel mensen tevreden met hun Apple laptop, erg veel mogelijkheden heeft deze laptop echter niet.

Verschil Apple en Samsung laptop
Wat betreft uiterlijk zit er al weinig verschil tussen een Apple en een Samsung Laptop. Toch zijn er wel verschillen te vinden.

3. De beschikbaarheid van spelletjes
Ook hier wint de Samsung laptop des te meer. Hoewel Apple de strijd aan het strijden is, zijn er nog steeds veel meer games die op Windows aankomen. Apple gebruikers mogen geluk hebben als de game, soms een jaar later, beschikbaar komt voor de Apple laptop. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat de virusgevoeligheid een stuk lager is. Maar het is alsnog beter om Samsung te overwegen wanneer je erg veel van gamen houdt.

4. De prijs
De prijzen van een kleine Apple laptop beginnen pas bij zo’n 650 euro. Daarentegen heeft Samsung een aantal varianten die een stuk goedkoper zijn. Toch is het wel zo gebleken dat een Apple laptop vaker zijn waarde behoudt. Een laptop die vijf jaar intensief gebruikt is levert zo nog honderd euro op, terwijl het bij andere merken vaak maar om enkele tientallen euro’s gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *