Tips voor een goede werkhouding

 

Als je een kantoorbaan hebt waarbij je de hele dag zit moet je er goed op letten dat je de juiste houding aanhoudt. Het is belangrijk dat je je computerscherm op ongeveer 50 centimeter afstand zet van je hoofd, en dat de computer op ooghoogte staat. Zorg er daarnaast voor dat het bureau zo staat dat je ellebogen en je kniën een hoek van 90 graden kunnen zitten.

goede werkhouding
Wil je een goede werkhouding? Dan kan je ervoor zorgen dat je een goede muis en toetsenbord aanschaft.

De monitor

Zorg ervoor dat het beeldscherm verticaal wordt opgesteld en dat de bovenrand van de monitor op ooghoogte wordt opgesteld.Probeer er daarnaast voor te zorgen dat de monitor op ongeveer 50 centimeter afstand zit tussen je scherm en je ogen. Ook is het handig om de  contrast en helderheid van de monitor aan te passen aan de verlichting van je kamer.

 

Muis en toetsenbord

Plaats het toetsenbord op ongeveer 10 centimeter afstand van de bureaurand zodat je pols, onderarm en hand zoveel mogelijk in 1 lijn komen te liggen, via deze houding zorg je ervoor dat je arm het minst belast worden. Om deze ontlasting van je arm te ondersteunen zijn er tegenwoordig ook ergonomische hulpmiddelen op de markt zoals een ergonomisch toetsenbord of muis. Deze hulpmidellen helpen bij de ondersteuning voor een goede houding en zorgen er daarnaast voor dat er niet teveel spierspanning op je arm komt te staan.

Deze ergonomische hulpmiddelen zorgen ervoor dat je een betere houding gaat aannemen en zorgen ervoor dat je minder last krijgt van fysieke ongemakken.

 

Zithouding

Een van de basiselementen van een goede houding is het aftstellen van je stoel bij je werkplek. Je moet ervoor zorgen dat je als eerste je stoel afstelt en aan de hand va ndeze hoogte stel je je bureau en beeldscherm in. Bij het afstellen van de juiste zithouding is het belangrijk dat je voeten plat op de grond staan en dat je rug recht is

Vervolgens is het afstellen van de armleuningen erg belangrijk, want je schouders moeten ontspannen kunnen zijn en de armleuningen moeten op dezelfde hoogte staan als je bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *