Snel en makkelijk gebruik maken van webmail

Jij bent vast en zeker lid van een van de grootste leveranciers van telecommunicatie en diensten omtrent ICT in Nederland. Velen hebben dan ook een pakket voor televisie en internet bij. Echter wordt er vaak nog meer dan dat geboden, namelijk een eigen webmail. Je kunt heel gemakkelijk online inloggen op elk type webmail. Dit is handig voor alle klanten omdat je zo snel en makkelijk gebruik kunt maken van alle diensten van jouw leverancier, het is een snelle inlogmethode.

Vele webmails beschikken over mailinstellingen zodat je gebruik kunt maken van een extern programma om op je mail terecht te kunnen. De mailserver is altijd verdeelt in een inkomende en uitgaande server. Je dient eerst te kijken bij welke mailsoftware jij zit aangesloten met jouw e-mail account. Daar hoort namelijk een eigen inkomende en uitgaande server bij. Beiden bevatten ook een persoonlijke code voor de poort, deze dien je in de instellingen in te vullen.

Elk mailprogramma heeft andere instellingen en daardoor is het handig om te weten hoe je op je mail terecht kunt via een Apple toestel of een Android toestel.

Zo installeer je de webmail bij Android toestellen

Van te voren is het belangrijk om te weten dat je mail vaak maximaal 10 MB groot mag zijn. De mails kun je makkelijk printen via de instellingen, daar vind je een print knopje. Via de Android instellingen voeg je een nieuw e-mailaccount toe en daarbij kies je de juiste POP voor jouw mailsoftware, vul daarna je gebruikersgegevens in. Vul de informatie over de inkomende en uitgaande servers in en het beveiligingstype wordt terug op None gezet. Log hierna met je eigen gegevens weer in en je mail is klaar voor gebruik.

E-mail via Apple toestellen gebruiksklaar maken

Bij een telefoon of tablet van Apple ga je via instellingen naar de mail en daar voeg je een nieuw account toe en klik je op ‘anders’. Vul je persoonlijke gegevens in en vervolgens je gegevens, geef bij beschrijving je leverancier aan. Klik vervolgens op de POP van jouw mailsoftware, vul de juiste host name in, vul je mail gegevens in en daarna vul je de juiste uitgaande server in. Hierna wordt gevraagd naar jouw overige gegevens, deze hoor je ook in te vullen. Kortom, het is belangrijk om op zoek te gaan naar de instellingsgegevens van jouw mailsoftware zodat je deze juist kunt invullen bij de mailinstellingen van jouw apparaat.

Bron: https://www.homewebmail.nl/kpn-webmail/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *