De voor en nadelen van refurbished computers

Duurzaam ondernemen met refurbished producten

Refurbished producten zijn gerenoveerde producten. Het product is al eerder gebruikt, maar heeft een proces (refurbishment) doorlopen om weer verkoopbaar te worden. De letterlijke betekenis van refurbished is het oppoetsen van een product. Refurbished staat voor het opfrissen, schoonmaken en renoveren van een product. Naast refurbished worden ook andere woorden gebruikt zoals renewd, gereviseerd of gewoon een gerenoveerd product.

De voor en nadelen van refurbished computers
Refurbished computers computers hebben voor en nadelen. Computers hoeven niet splinternieuw te zijn om er goed op te kunnen werken en je bespaart een hoop geld.

Voordelen refurbished producten
Voordelen van refurbished producten zijn dat het een stuk voordeliger is dan gloednieuwe producten. Gemiddeld zijn gerenoveerde producten de helft goedkoper. In sommige gevallen kan de korting zijn oplopen tot zestig procent goedkoper. Een ander voordeel is dat refurbished apparaten in het algemeen beter zijn dat de normale tweedehandse elektronica. Met name de elektronica afkomstig van de zakelijke markt, die alleen is vervangen om met de nieuwste trends mee te gaan worden gekocht.
Gerelateerd hieraan is dat er meer zekerheid over de kwaliteit van het product is dan bij een tweedehands apparaat. Zoals al hierboven geschetst is een refurbished product uitgebreid getest en behandeld voordat het weer te koop wordt aangeboden. Misschien wel het belangrijkste argument om refurbished apparaten te kopen is de duurzaamheid en het besparen van ons milieu. Bij het hergebruiken van apparaten wordt bespaard op bijvoorbeeld energiegebruik, transport en kostbare grondstoffen. Het mag dan ook echt tot het duurzaam ondernemen worden genoemd.

Nadelen van refurbished producten
Nadelen die worden genoemd bij het gebruik van refurbished producten zijn dat je kan zien dat het apparaat is gebruikt. Er zijn gebruikssporen zichtbaar, zoals kleine krassen. De producten worden vaak onderverdeeld in verschillende condities. Een ander nadeel is dat van sommige producten maar een beperkt aanbod aanwezig is. Daarnaast wisselt het aanbod snel, waardoor het product maar enkele dagen beschikbaar is. Een laatste vaak genoemd nadeel is dat het vaak gaat om oudere modellen. Er worden wel nieuwe modellen aangeboden, maar hiervan is de prijs vaak een stuk hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *