Computers voor het hele kantoor

Computers zijn tegenwoordig onmisbaar op iedere werkplek. Bedrijven zijn bereikbaar via de e-mail, bestellen producten bij hun leveranciers via het internet en voeren hun administratie elektronisch.

De aanschaf van computers

De aanschaf van computers voor het hele kantoor is een lastige, tijdrovende taak. Door de vele leveranciers van computers zie je door de bomen het bos niet meer. Daarbij hebben verschillende mensen verschillende taken. Zo zal de ene werknemer verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van het contact met klanten, de ander voor de salarisadministratie en boekhouding en zal er misschien ook iemand toekijken dat dit correct gebeurt.

Computers aanschaffen om je kantoor te automatiseren is dan ook complexer dan menigeen denkt. Voor de verschillende taken moeten verschillende softwarepakketten aangeschaft worden, die vervolgens naadloos met elkaar moeten samenwerken binnen het bedrijf. Ook handig is als het personeel bekend is met de werking van de software, want stap je zomaar over op een ander softwarepakket dan duurt het even voor het personeel weer op stoom is.

Veiligheid voor alles

Computers voor het hele kantoor
Een fijne werkplek heeft iedereen nodig binnen een kantoor. Door het hele kantoor zijn er dus computers nodig.

Een thema dat steeds belangrijker lijkt te worden is computerbeveiliging. Dit is ook een belangrijk thema als je het hele kantoor van computers voorziet. Sla je alle data beveiligd op in “de cloud”, of op iedere PC afzonderlijk? En wat te doen tegen virussen en hackers? Een bedrijf kan makkelijk tot stilstand komen als cruciale plekken in de organisatie het onderspit delven, tegenover kwaadwillenden van buitenaf.

Antiviruspakketten worden al sinds jaar en dag aangeboden, maar vraag zijn of deze helemaal afdoende zijn om je kantoor te beschermen. Wat als werknemers gevoelige wachtwoorden op post-it’s schrijven, of het uit hun mond laten vallen als iemand er, in een valse hoedanigheid, om vraagt?

Gelukkig zijn er consultants die je bij het hele traject kunnen begeleiden. Of misschien valt het allemaal ook wel mee, en kopen we gewoon een computer in de winkel met alles erbij. Net als thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *