Gamen anno 2016: wat heb je nodig?

Games spelen op de computer is alleen maar leuker geworden door de innovaties van de afgelopen jaren. Tegenwoordig heeft iedereen een headset om met andere spelers te communiceren maar laten we ook niet de vr bril vergeten. De twee accessoires zijn onmisbaar voor iedere gamer die gamen op de pc op het best wil meemaken.

 

VR-bril

 

Virtual reality technologie is de toekomst als we de laatste berichten uit de media mogen geloven. Verschillende bedrijven zoals Google, HTC en Facebook houden zich bezig met het de ontwikkeling en onderzoek naar de technologie. Met een VR-bril kun je virtual reality meemaken waarbij het net lijkt op je het zelf meemaakt. Een VR-bril draag je op het hoofd. Dit kan een bril zijn maar ook een headset. Tot nu toe zijn er VR-brillen te koop van merken zoals Rhino en Microsoft en ook de Oculus Rift is beschikbaar voor consumenten. Een driedimensionale wereld word voor je ogen afgespeeld met een VR-bril. Doordat wat je ziet voor je weergegeven wordt lijkt het of je het zelf meemaakt. Zo is het mogelijk om games te spelen met de bril terwijl je rustig op de bank zit. Voor enkele tientallen euro’s kun je al een VR-bril kopen die gebruikt kan worden in samenwerking met een smartphone (kijk hier voor mobiele telefoons).

 

Bluetooth headset

 

Gamen zonder een headset is lang niet zo leuk en effectief. Door te communiceren met andere spelers behaal je betere prestaties maar het is ook veel gezelliger. Dit kan met een Bluetooth headset. Een Bluetooth headset is een hoofdtelefoon met microfoon maar zonder de kabels. Hierdoor heb je geen last van rondslingerende kabels die opeens eruit schieten als je opstaat. Sommige headsets hoeven enkel op je oor gedragen te worden. Je hoort de andere spelers en door de headset. Een Bluetooth headset kan ook gebruikt worden voor een smartphone. Je kunt dan praten door de headset en het geluid hoor je ook door de headset. Het is dan niet nodig om de smartphone naast je oor te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *